Nükleer Bilimler Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı İlk Mezununu Verdi
12 Haziran 2024 | 19:08

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Nükleer Bilimler Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans programı ilk mezununu verdi.

Nükleer Bilimler Ana Bilim Dalında Türkiye'nin nükleer bilimler ve enerji alandaki ileri teknolojilere ulaşmasına olanak sağlamasına katkı sunan, nükleer bilimler, nükleer santrallerin izleme, kontrol ve tasarımı gibi alanlarda derinlemesine bilgi ve deneyim kazandırırarak, Türkiye'nin nükleer alanda yetişmiş insan gücüne katkı sağlaması hedeflenmiştir.

2022 yılında açılan Nükleer Bilimler Ana Bilim Dalı ilk mezununu Yüksek Lisans öğrencisi Gamze ŞENER “SOMBRERO FÜZYON REAKTÖRÜNDE TERMOKİMYASAL DÖNGÜLER KULLANILARAK NÜKLEER HİDROJEN ÜRETİM POTANSİYELİNİN İNCELENMESİ” isimli tezini Prof. Dr. Adem ACIR Danışmanlığında başarı ile tamamlamıştır.  Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ayrıca Anabilim Dalının Gazi Üniversitesine kazandırılmasında emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ Hocamıza, Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Ugur GÖKMEN ve Nükleer Bilimler Ana Bilim Dalına katkı sağlayan değerli öğretim üyesi hocalarımıza teşekkür ederiz.

Nükleer mezun 1-1

Nükleer mezun 2-1