YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın Katılımıyla Üniversitemizde “En Başarılı Doktora Tezi Ödülleri” Sahiplerini Buldu
22 Ocak 2024 | 20:00

Gazi Üniversitesi “En Başarılı Doktora Tezi Ödülleri” düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Gazi Üniversitesi Araştırma Geliştirme Kurum Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen  “97. Yıl En Başarılı Doktora Tezi Ödül Töreni”, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Törenin açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Üniversitemizin 2017 yılında ‘Araştırma Üniversitesi’ vasfını kazandığını ve 2022 yılı için YÖK Araştırma Üniversiteleri sıralamasında devlet üniversiteleri arasında A2 kategorisinde 13. sırada yerini aldığını söyledi. Üniversitemizin, YÖKAK’ın değerlendirmesiyle, 2022 yılında, 30 yükseköğretim kurumu arasından, 5 yıllık tam kurumsal akreditasyon alma başarısını gösteren 3 devlet üniversitesinden biri olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Musa Yıldız, Üniversitemizin, aynı zamanda ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazandığını da belirtti.

Kararlı ve özverili çalışmaların birer sonucu olarak elde edilen ve hep birlikte kazandıkları bu başarıların, sürdürülebilir kılınmasının, temel öncelikleri olduğunun altını çizen Prof. Dr. Musa Prof. Dr. Yıldız, bu amaçla, Gazi Üniversitesi ailesi olarak, çalışmaların hız kesmeden devam etmesi gerektiğini dile getirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Üniversitemizin, akademisyenleri, idari personeli, öğrenci ve mezunlarımızın destekleriyle daha büyük başarılara imza atacağına dair inancımız her zaman olduğu gibi, bugün de tamdır” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, bu başarılarda, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın göreve geldikleri andan itibaren verdiği maddi ve manevi desteklerin katkısının oldukça büyük olduğundan söz ederek, kendisine desteklerinden ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Törende konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ise, kökleri Cumhuriyetimizin ilk yıllarına dayanan bu müstesna bilim ve eğitim yuvasında olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gazi Üniversitesi’nin 97 yılda pek çok alanda yetiştirdiği öğrencileri, bilim dünyasına katkı sağlayan akademik kadroları ve ülkemize kattığı katma değerlerle önemli bir misyonu üstlendiğine değinen Prof. Dr. Özvar, Gazi Üniversitesinin Anadolu’da çok sayıda üniversitenin kuruluş sürecinde de önemli katkılar sağlamış bir üniversite olduğuna vurgu yaptı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, Gazi Üniversitesi’nin verilen eğitimin niteliği, üniversite-sektör iş birliğindeki gücü, ulusal ve uluslararası sıralamalardaki yeri gibi kriterler dikkate alınarak 2017 yılında YÖK tarafından belirlenen ilk 10 araştırma üniversitesinden biri olduğunu hatırlatarak, “Bugün araştırma üniversitelerimizin sayısı vakıf üniversitelerimizle birlikte 23’tür.  Ve Gazi Üniversitemiz bunlar arasında müstesna yerini korumaktadır” dedi.

Açış konuşmalarının ardından En Başarılı Doktora Tezi Yarışması’nda dereceye giren tez sahiplerine ve danışmanlarına ödülleri verildi. 2023 Yılı En Başarılı Doktora Tezi Ödüllerinde; üçüncülük ödülleri enstitü yöneticileri tarafından, ikincilik ödülleri Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından ve birincilik ödülleri de YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından verildi. Ödül takdiminin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a fidan sertifikası ve hediye takdiminde bulundu. Ayrıca Prof. Dr. Musa Yıldız, Türkiye Halk Bankası Kurumsal İletişim Daire Başkanı Caner Gökbulut, Türkiye Halk Bankası Ankara 2. Bölge Koordinatörü Aziz Emrah Yıldız ve Gazi Üniversitesi Şube Müdürü Güner Altınok’a teşekkür ederek fidan sertifikalarını takdim etti. Tören, toplu çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Ödüllere layık görülen doktora tez sahiplerini ve tez danışmanlarını kutlar, başarılarının devamını dileriz.

BİRİNCİLİK ÖDÜLLERİ

Dr. Duygu YILMAZ USTA
Danışman: Prof. Dr. Zeynep ŞAFAK TEKSİN

«Katı Kendiliğinden Emülsifiye İlaç Taşıyıcı Sistemlerin Geliştirilmesi ve in vitro – in vivo Değerlendirmeler»