Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen, “Eti Maden ve Ar&Ge” adlı etkinlik çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Uğur Gökmen’in yaptığı etkinlikte, konuşmacı olarak ETİMADEN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serkan Keleşer yer aldı. Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, öğretim üyeleri, konuklar ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, dünyanın en büyük bor rezervine ülkemizin sahip olduğunu söyledi. “Cumhuriyetin ilanından sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gelecek vizyonu doğrultusunda kurulan ETİMADEN İşletmeleri, ülkemizdeki madencilik faaliyetlerini yürütmeye başlamıştır” diyerek konuşmasını sürdüren Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Toprağın üstü nasıl boş bırakılmıyorsa altındaki nimetlerden de azami derecede istifade etmemiz gerekmektedir” dedi.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemiz dünya bor rezervlerinin yüzde 73’üne sahip ve en stratejik yer altı kaynaklarından olan bor madenine hem devletimiz hem de üniversite olarak özel önem verdiğimizi belirtmek istiyorum. Günümüzde nükleer uygulamalardan plastiğe, yakıtlardan elektroniğe, nano teknolojilerden enerji sektörüne kadar hemen hemen her alanda bor madeninden istifade edilmektedir. Üniversitedeki bilgi birikimi sanayiye, sanayide geliştirilen teknoloji üniversiteye aktarılmalıdır.”
Üniversitelerin eğitim programlarının sanayinin girişim ihtiyaçlarına yönelik yönlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Rektörümüz, konuşmasını şöyle noktaladı: “Üniversite öğrencilerinin sanayi ile iş birliğinin önü açılmalı, eğitimden aldığı bilgiyi işletmeye, işletmeden aldığı bilgiyi eğitime sentezlemelidir. Özellikle mühendislik ve fen bilimleri eğitiminde üniversite sanayi iş birliği çok büyük önem arz etmektedir. Fen bilimleri enstitümüz öncülüğünde Gazi Üniversitesi ile ETİMADEN işletmeleri arasında iş birliği imzalama aşamasına gelinmiştir. Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen bu etkinliğin son derece faydalı olacağını düşünüyor, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.”
Rektörümüzden sonra söz alan ETİMADEN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serkan Keleşer, “ETİMADEN 1935 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan bir kurumdur” dedi.
ETİMADEN’in köklü bir kurum olduğunun altını çizen Keleşer, “ETİMADEN, taşkömürü, kömür ve hidrokarbon kaynaklar hariç olmak üzere ülkenin her türlü maden kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirmek ve yurt dışında da benzer faaliyetlerde bulunarak ülke ekonomisine azami katkıyı sağlamak, çalışmalarını verimlilik ve kârlılık ilkelerine göre yürütmek için kurulmuştur” dedi.
Serkan Keleşer, konuşmasını şöyle tamamladı: “ETİMADEN bor tuzları aramak, fizibilite ve projeler yapmak/yaptırmak, yurt içinde işlemek, özel bor kimyasalları ve teknolojik uç ürün üretimi için sınai tesisler kurmak, tesis kiralamak veya satın almak, faaliyet amaçlarına yönelik şirketler kurmak gibi amaçlarla da kurulmuştur. ETİMADEN ihracatçı bir kurumdur. Dünyada 350’den fazla müşterisi vardır. 100’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Dünyadaki bor pazarının yüzde 57’lik kısmına sahibiz. Yaklaşık olarak 7 bin 250 kişilik bir istihdamımız var. Dünyada yaklaşık 4 buçuk milyar ton bor rezervi var. Bunun yaklaşık 3,3 milyar tonu ülkemizde bulunmakta.”
Enstitü Kurulumuz, Rektörümüz Prof. Dr. Uğur ÜNAL'ın Katılımları ile Gerçekleşti
Öğretim Üyelerimize Yönelik Tez Danışmanlığı Eğitimi Düzenlendi
Öğrencilerimize Yönelik Çevrimiçi Danışmanlık Eğitimi Düzenlendi
Oryantasyon ve Öğrencilerle Tanışma Toplantısı
Öğrencimizin Uluslararası Başarısı
Nükleer Bilimler Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı İlk Mezununu Verdi
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.