Duyuru
2021-2022 Güz Yarıyılı Lisansüstü Eğitim Başvuruları (2021-2022 Fall Semester Postgraduate Education Applications)
3 Haziran 2021 | 13:56

CLICK FOR ENGLISH

 

Gazi Üniversitesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim Güz Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Alım Takvimi

Adayların Online başvurusu ve başvuru onayları (16 Temmuz 2021 saat 17:30’da sona erecektir).

21 Haziran - 16 Temmuz 2021

Kayıt hakkı kazanan adayların ilan edilmesi

9 Ağustos 2021

Kesin Kayıtlar

8-9 Eylül 2021

1. Yedek İlanı

13 Eylül 2021

1. Yedek Kesin Kayıtları

14 Eylül 2021

2. Yedek İlanı

16 Eylül 2021

2. Yedek Kesin Kayıtları

17 Eylül 2021

 

ENSTİTÜ BAŞVURU SİSTEMİ

 

Lisansüstü başvuru yapan tüm adaylar;

►Başvurularla ilgili detaylı bilgiye Enstitümüz web sayfası Başvurular sekmesi Genel Bilgi ve Yabancı Uyruklu Adaylar için Bilgi kısmından ulaşabilir.

Ana Bilim Dalları Başvuru Şartları, Kontenjanları ve Değerlendirme Kriterleri için tıklayınız.

►Lisansüstü programlara öğrenci kabul sürecine ilişkin muhtemel değişiklikler, Enstitümüz web sayfasında duyurulacağından adayların bu sayfayı düzenli olarak takip etmesi gerekmektedir.

►Başvuru tarihleri esnasında yaşanabilecek yoğunluktan dolayı Enstitümüz ile iletişime geçmek amacıyla kullanılabilecek telefon hatlarında sıkıntı yaşanabilmektedir. fbebasvuru@gazi.edu.tr e-posta adresine taleplerinizi iletebilirsiniz.

Lisansüstü başvuruları hakkında bilinmesi gerekenler

►Referans ve Niyet mektupları için başvurulan programın Ana Bilim Dalı ile iletişime geçilmesi gerekmektedir.

►Başvurular/Kesin Kayıtlar Gazi Üniversitesi Online Başvuru Sistemi üzerinden yapılacaktır.

►Kesin Kayıt esnasında adaydan ekstra bir belge talebinde bulunulmayacaktır. Bu yüzden sisteme belge yüklenirken gerekli özen gösterilmelidir.

 

Türk Adaylarımız için;

Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans ve Lisans sonrası Doktora Başvurularında sisteme yüklenmesi gereken zorunlu belgeler

Doktora başvurularında sisteme yüklenmesi gereken zorunlu belgeler

Yabancı Uyruklu Adaylarımız için;

Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans ve Lisans sonrası Doktora Başvurularında sisteme yüklenmesi gereken zorunlu belgeler

Doktora başvurularında sisteme yüklenmesi gereken zorunlu belgeler

 

►Doktora programlarından mezun olmuş adaylar Lisansüstü başvurularında “Ales Muafiyeti” seçeneğini seçerek başvuruda bulunabilir ve Doktora mezuniyet belgelerini “Ales Belgesi” kısmına yükleyebilirler.

►Yüksek Lisans programlarına, lisans diplomasına sahip olan veya kesin kayıt tarihine kadar mezun olabilecek adaylar başvurabilir. Gazi Üniversitesi Yüksek Lisans Eğitim-Öğretim Uygulama Esasları Madde (1) 8. Bendine göre “Lisans eğitimi devam eden ve kesin kayıt tarihine kadar mezun olabilecek adayların başvuru tarihinde YÖKSİS veri tabanında yer alan AGNO’ları esas alınır. Başvuru sonrasında adayın AGNO’sunda oluşabilecek değişiklikler dikkate alınmaz.”

►Doktora programlarına Yüksek Lisans diplomasına sahip olan adaylar başvurabilir.

►06/02/2013 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programlarından mezun olmuş veya bu tarihten önce tezsiz yüksek lisans programına kayıt yaptırarak mezun olmuş öğrenciler doktora programlarına başvurabilir.

►Tercih sıralamasına dikkat edilmesi önerilmekle beraber aday iki tercihini de asilden kazanabilmektedir. Tercihlerinizden birini yedekten kazanma durumunuzda Asilden kayıt yaptırdığınız bölümden kaydınızı sildirmek için dilekçeyle Enstitümüze başvurmanız gerekmektedir. Kaydınız kendi isteğiniz ile de olsa Yönetim Kurulu Kararıyla silinir dolayısıyla zaman alabilmektedir. Yönetim Kurulu Toplantıları genelde her hafta çarşamba günü olmakla birlikte, tarihlerde değişiklikler olabilmektedir. Bu yüzden sonuçlar açıklandıktan sonra kararınızı en kısa sürede verip Enstitümüze başvurmanız büyük önem arz etmektedir.

►Öğrenci numaraları Kesin Kayıt esnasında sisteme tanımlanacaktır.

►Kesin kayıt esnasında başka bir lisansüstü programda kaydınızın olmaması gerekmektedir. Kesin kayıt tarihleri üzerinde değişiklik yapılamayacağından tarihlerin takip edilmesi önem arz etmektedir. Aksi takdirde kesin kayıt hakkı kaybedilecektir. (Yönetmelik gereği, “Tezsiz yüksek lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez.”)

E-posta yoluyla yapılan yazışmalar resmi nitelik taşımaktadır. Başvuru esnasında sisteme kayıt olurken aktif olarak kullanılan e-posta adresi kullanılması önemlidir. Şifrenin unutulması durumunda ilgili e-posta adresine yönlendirme yapılacaktır.  Ayrıca herhangi bir durumda aday ile bu e-posta adresi veya girilen telefon numarası üzerinden iletişime geçilecektir.

Önemli Uyarı: Onaylanmamış başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Aday başvurusunda herhangi bir düzeltme veya işlem yaptığında başvuru onayı otomatik kalkar. Bu yüzden her yapılan düzenlemeden sonra aday başvuru onayı vermelidir.

 

Yurt dışı Üniversitelerden mezun olan Türk Adaylarımız:

Mezuniyet Bilgilerinin Enstitü tarafından Başvuru Sistemine girilmesi için; T.C. Kimlik Numarası, Başvurduğu Program Adı, Yükseköğretim Kurulu Denklik/Okul Tanıma Belgesi, Diploma, Mezuniyet Not Dökümü ve Tasdikli Türkçe Çevirilerini fbebasvuru@gazi.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.

Enstitünün bilgi girişinden sonra adaylar, 1. Denklik Belgesi/Okul Tanıma Belgesi, 2. Diploma-Tasdikli Türkçe Çevirisi, 3. Mezuniyet Not Dökümü-Tasdikli Türkçe Çevirisini .pdf formatında sisteme eklemeli ve başvurularını tamamlayarak onaylarını vermeleri gerekmektedir.

 

Lisansüstü başvuruların değerlendirilmesi;

1-Tezsiz yüksek Lisans programlarına başvuran adaylarımızın değerlendirmesi Ağırlıklı Genel Not Ortalaması üzerinden olacaktır. (16/04/2021 tarih ve 2021/112 Senato kararı)

2-Yabancı Uyruklu adayların değerlendirmeleri Ağırlıklı Genel Not Ortalaması üzerinden olacaktır.

3-Değerlendirmede kullanılmak üzere ALES puanı (en az %50’si), Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) ve Yabancı Dil Puanı yüzdelik ağırlıkları ilgili Ana Bilim Dalı Başkanlığının Akademik Kurul Kararı ile Enstitü Yönetim Kurulunca karara bağlanır.

 

background image