Turnitin (benzerlik) taraması yaptıracak öğrencilere duyuru
22 Ocak 2019 | 14:53

Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini tamamlayan öğrencilerin savunmadan önce ilk kontrolde tez benzerlik raporu (turnitin raporu) ile birlikte yayın bilgilerini referans formatında yazıp Enstitümüze iletmeleri gerekmektedir. Yayın bilgileri tez CD'sinin içinde ayrı bir dosyada MS Word formatında kaydedilmelidir.

Örnek referans gösterimi:

Makale:

Yazarın Soyadı, Adının Baş Harfi. (Yayınlandığı Yıl). Makalenin adı. Derginin Adı, Cilt (sayı), Sayfa Aralığı.

Kongre:

Yazarın Soyadı, Adının Baş Harfi. (Yıl, Kongre Tarih aralığı). Bildiri adı, Hangi etkinlikte sunulduğu, Yer.

Patent:

Patent sahibinin Soyadı, Adının baş harfi. (Patent tarihi). Patentin adı, Patent numarası.

Ayrıca, projeden (BAP, TÜBİTAK vb.) yararlanıldıysa, projeye ait aşağıdaki bilgilerin yer alması gerekmektedir;

Proje için örnek referans gösterimi:

Yazarın Soyadı, Adının Baş Harfi., (Projedeki görevi), “Proje başlığı”, Proje türü, Proje kodu, (Proje bütçesi), Yıl veya yıl aralığı.