Duyuru
2020-2021 Bahar Dönemi Lisansüstü Öğrenci Alımı Başvuruları
6 Ocak 2021 | 22:01
  •  
  • Gazi Üniversitesi 2020-2021 Bahar Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Alım Takvimi

    4-15 Ocak 2021

    Adayların Çevrimiçi başvuru yaparak "başvuru kayıt onayını" vermesi (Başvurular 15 Ocak 2021 Saat 17.30'da sona erecektir)

    25 Ocak 2021

    Kayıt hakkı kazanan adayların ilan edilmesi (Enstitümüz web sayfasında ilan edilecektir)

    1-3 Şubat 2021

    Kayıt hakkı kazananların kesin kayıt tarihleri

  •  

2020-2021 Bahar dönemi lisansüstü eğitimi için başvuru yapmak isteyen adayların dikkat etmesi gereken hususlar aşağıda açıklanmıştır. 

 

- Kesin kayıt esnasında başka bir lisansüstü programda kaydınızın olmaması gerekmektedir. Kesin kayıt tarihleri üzerinde değişiklik yapılamayacağından tarihlerin takip edilmesi önem arz etmektedir. Aksi takdirde kesin kayıt hakkı kaybedilecektir.

- Başvuru şartları ve koşulları için TIKLAYINIZ.

- Başvuru/kesin kayıt için TIKLAYINIZ.

- Öğrenci numaraları Kesin Kayıt esnasında sisteme tanımlanacaktır.

- Pandemi dolayısı ile tarihlerde yapılabilecek değişiklikler web sayfamızda duyurulacaktır.

 - Başvurular/kesin kayıtlar Online olacaktır ve başvuru esnasında istenen belgeler sisteme aday öğrencilerimiz tarafından yüklenecektir. Sisteme yüklenmesi gereken belgeler aşağıda belirtilmektedir.

  • Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans ve Lisans sonrası Doktora Başvurularında sisteme yüklenmesi gereken zorunlu belgeler için TIKLAYINIZ.
  • Doktora başvurularında sisteme yüklenmesi gereken zorunlu belgeler için TIKLAYINIZ.

Tercih sıralaması önemlidir. Adayların toplamda Gazi Üniversitesi Lisansüstü başvurularında 2 tercih hakkı bulunmaktadır. Aday 2 tercihini de kazanırsa, bir tercihine kesin kayıt yaptırabilecektir. Tercihlerinden birini kazanıp kesin kayıt yaptıktan sonra diğer tercihine yedek alımı olması durumunda aday bu alımda yedekten kayıt hakkı kazanabilir ve kayıt olduğu programdan kaydını sildirmesi koşuluyla (sık sorulan soruların cevaplarına bakınız) diğer tercihine kesin kayıt yaptırabilecektir.

- Başvuru esnasında sisteme kayıt olurken aktif olarak kullanılan e-posta adresi kullanılması büyük önem arz etmektedir. Şifrenin unutulması durumunda ilgili e-posta adresine yönlendirme yapılacaktır.  Ayrıca herhangi bir durumda aday ile bu e-posta adresi üzerinden iletişime geçilecektir.

 

SIK SORULAN SORULARIN CEVAPLARI

  1. Doktora başvurularında yüksek lisans mezuniyet şartı vardır. (Bazı Ana Bilim Dallarının Lisans mezuniyetiniz için de bazı önkoşulları olabilmektedir. Lütfen Başvuru şartları ve kriterlerini inceleyiniz.)
  2. Yüksek lisans başvurularına kesin kayıttan önce mezun olmak koşuluyla mezuniyet aşamasında olan adaylar da başvuru yapabilecektir.
  3. Başvuru esnasında yüklediğiniz belgelerin eksik/hatalı olması durumundan sorumlu olduğunuzu unutmamalısınız. Kesin kayıtta belgeler kontrol edilirken bir hatayla/eksiklikle karşılaşıldığında sorumluluk tamamen size aittir.  Kesin kayıtta ekstra bir belge istenmeyecektir.
  4. ALES puanı yerine GRE/GMAT puanı olan öğrencilerimiz sisteme GRE puanlarının ALES karşılıklarını yazmalıdır ve “ALES’e eşdeğer Sınav belgesi” kısmına GRE belgesini yüklemelidir. 
  5. YDS/e-YDS/YÖKDİL puanı yerine TOEFL IBT puanı olan adaylarımız sisteme TOEFL IBT puanlarının YDS karşılığını yüklemelidir ve “YDS’ye eşdeğer Sınav belgesi” kısmına TOEFL IBT belgesini yüklemelidir. IELTS sınavının eşdeğerliliği kalktığı için başvurularda bu puanınızı kullanamazsınız. 
  6. 1. tercihinizi veya 2. tercihinizi yedekten kazanma durumunuzda kayıt yaptırdığınız bölümden kaydınızı sildirmek için dilekçeyle Enstitümüze başvurmanız gerekmektedir. (Dilekçe için tıklayınız) Kaydınız kendi isteğiniz ile de olsa Yönetim Kurulu Kararıyla silinir dolayısıyla zaman alabilmektedir. Yönetim Kurulu Toplantıları genelde her hafta Çarşamba günü olmakla birlikte, tarihlerde değişiklikler olabilmektedir. Bu yüzden sonuçlar açıklandıktan sonra kararınızı en kısa sürede verip Enstitümüze başvurmanız büyük önem arz etmektedir.
  7. Başvuru/kesin kayıt/ders kaydı tarihleri esnasında yaşanabilecek yoğunluktan dolayı telefonlarda sıkıntı yaşanabilmektedir. E-posta adreslerimizi bir alternatif olarak kullanabilirsiniz.  
background image