Duyuru
Yabancı Uyruklu Öğrenci Alımı
24 Temmuz 2017 | 07:55
  1. Enstitümüz Lisansüstü programlarına müracaat edecek olan yabancı uyruklu öğrenci adaylarının başvuruları elektronik olarak alınmamaktadır.
  2. Başvuru yapmak isteyen öğrenciler, 26 Temmuz-09 Ağustos 2017 (mesai bitimine kadar) tarihleri arasında Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü'ne şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. 
  3. Yabancı uyruklu öğrenciler Anabilim Dalı başvuru kriterlerini sağlamak durumundadır.
  4. Lisans (Kesintili lisans mezunları, önlisans diploma ve not dökümlerini de getirmeleri gerekmektedir) ve yüksek lisans öğrenimini yurt dışında tamamlayan adaylar, YÖK tarafından verilmiş denklik belgesini, diploma ve transkriptlerinin aslı veya onaylı fotokopisini (tercümelerde diploma veya transkiptlerde genel not ortalamasının belirtilmesi gerekmektedir.) yeminli tercüme bürosu tarafından yapılmış Türkçe tercümesini (Türkçe tercümesi olmayanların başvuruları kabul edilmeyecektir.),
  5. ALES belgesi veya eşdeğeri olarak kabul edilen GRE, GMAT vb. sonuç belgesinin aslı veya onaylı suretini,
  6. Lisansüstü programlarına başvuran adaylar için Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesini  (Merkezi yabancı dil sınavlarından veya Yüksek Öğretim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından birine ait: İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Arapça, Farsça, Çince ve Japonca),
  7. Türkçe'den başarılı olduğunu gösterir 100'lük not karşılığını gösteren en az C1 düzeyinde TÖMER belgesini (Yönetmeliğimiz 10/2 : Resmi dili Türkçe olan yabancı uyruklu öğrencilerden, lisans/tezli yüksek lisans öğrenimini Türkiye’de tamamlamış olan yabancı uyruklu öğrencilerden ve yabancı dilde yürütülen programlara başvuracak adaylardan Türkçe yeterlik belgesi istenmez.)
  8. 3 adet biyometrik özellikli (5x6 Boyutlarında Beyaz Arka Fonlu) vesikalık fotoğraf, pasaport aslı ve fotokopisini,

Fen Bilimleri Enstitüsü'ne ibraz etmeleri gerekmektedir.

  1. Yabancı uyruklu kayıt formu için tıklayınız.
  2. Başvuru Kriterleri İçin tıklayınız.
  3. Mezuniyet Dalları İçin tıklayınız.
  4. Kontenjanlar için tıklayınız.
  5. GRE, GMAT not dönüşümü için tıklayınız
  6. Yabancı Dil Not Dönüşümleri için tıklayınız.
background image