31 Mayıs 2017 10:41

TEZ DÖNEMİ HAKKINDA:

Jüri atama formu (form-6) ve eki olan,(form-27) ile birlikte bölüm üzerinden (EBYS) ile öğrenci işlerine gönderilir. Eş zamanlı ilk kontrol için teziniz, Enstitü sayfası belgelerden,(form-28)-spiral cilt- 1 adet pdf-CD–ve Danışmanınızdan imzalı olarak alacağınız tez intihal raporu , bir ve sonuncu sayfası dahil Enstitümüz Tez işlerine teslim ediniz, kontrol edilen tezin ön kontrol raporu olan (form-28)’i onaydan sonra öğrenci işlerine teslim ediniz.(form-6-27 ve 28) jüriniz atanmak üzere yönetim kuruluna alınır, tezinizdeki düzeltmeleri yaparak jüri üyeleri ve danışmanınıza sununuz savunma tarihiniz belirlenecektir. Savunma sonucu bölüm üzerinden savunma sınavı tutanak formu (form-7) ile Enstitümüze ulaştırıldığında son kontrol için tezinizi spiral olarak tez işlerine tekrar ulaştırınız şablon ve kılavuz denetiminden sorunsuz çukan tezler  (CİLT) olarak istenir. Teziniz Enstitü yönetim kuruluna alınır. Öğrenci kimliğiniz ve İlişik kesme formu (form 23) imzaları tamamlanarak öğrenci işlerine verilecektir. (Mezun Evraklarını Tez İşlerine Teslim edebilirsiniz.)Kurula alınan tezler için Mezun evrakları  tamamlamak zorunludur.

(NOT: İmza onay sayfanızı Jürilere imzalattırmadan Enstitümüze format kontrolü yaptırınız).

JÜRİ ÖNCESİ İLK KONTROL:

1-SPRAL TEZ (FORM-28 EKLEYİN)

2-TEZİNİZİN,1-ADET- PDF-CD’Sİ   BOYUTU 40 MB ALTI OLMALIDIR.

3-İNTİHAL RAPORU- BENZERLİK ORANI % 20’NİN ALTINDA (DANIŞMAN HOCANIZDAN İMZALI OLARAK ALINIR.) NİHAİ KONTROLU ENSTİTÜMÜZ FORM-21’EKLEYEREK TAMAMLAYACAKTIR.  BU BELGELER TEZ İŞLERİNE ELDEN TESLİM EDİLİR.

(İlk kontrol sonrası –form 28 –Öğrenci işlerine verilmeli, incelenen Tezinizi teslim Almalısınız.)

SAVUNMA SONRASI SON KONTROL:

1-SPRAL TEZ  (FORM-28 EKLEYİN), (KONTROLLER SONRASI KILAVUZA UYGUN OLAN TEZLER CİLT  OLARAK İSTENİR) VE  YÖNETİM KURULUNA ALINIR.

(Hatalı tezlerde her bir düzeltme için eski spiral teziniz ve form-28 mutlaka getirilecektir.)

HER BİR KONTROL SÜRESİ 2 GÜNDÜR.

MEZUN OLABİLMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ EVRAKLARI TEZ İŞLERİNE TESLİM EDİNİZ.

1-3 adet tez veri giriş formu (YÖK sayfasına üyelik yaparak alınır).https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi
2-3 adet tez teslim formu (Form-25,Enstitü sayfası belgeler kısmındadır).
3-2 adet-pdf-formatında (CD) yazım şekli:

isim_soyisim_00000000_tez
 isim_soyisim_00000000_tr_özet
 isim_soyisim_00000000_en_özet

Şeklinde isimlendirilmelidir.

-Bu süreci tamamlayan öğrencilerimizin, İlişik kesme formu imzaları Enstitü görevlilerince tamamlanır. Mernis’ten güncellenir ve sistem üzerine mezuniyetiz işlenir diploma yazışmaları öğrenci işlerinden veya Enstitü sayfası duyurular kısmından takip edilebilir.

İsim_soyisim_00000000_tez

İsim_soyisim_00000000_tr_özet

İsim_soyisim_00000000_en_özet

Şeklinde isimlendirilmelidir. Sıfır alanına YÖK’ten alacağınız form sonrası 8 haneli referans numarası yazılır.