31 Mayıs 2017 10:41

TEZ DÖNEMİ HAKKINDA:

Jüri atama formu (form-6) ve eki olan,(form-27) ile birlikte bölüm üzerinden (EBYS) ile öğrenci işlerine gönderilir. Eş zamanlı ilk kontrol için teziniz, Enstitü sayfası belgelerden,(form-28)-spiral cilt- 1 adet pdf-CD–ve Danışmanınızdan imzalı olarak alacağınız tez intihal raporu , bir ve sonuncu sayfası dahil Enstitümüz Tez işlerine teslim ediniz, kontrol edilen tezin ön kontrol raporu olan (form-28)’i onaydan sonra öğrenci işlerine teslim ediniz.(form-6-27 ve 28) jüriniz atanmak üzere yönetim kuruluna alınır, tezinizdeki düzeltmeleri yaparak jüri üyeleri ve danışmanınıza sununuz savunma tarihiniz belirlenecektir. Savunma sonucu bölüm üzerinden savunma sınavı tutanak formu (form-7) ile Enstitümüze ulaştırıldığında son kontrol için tezinizi spiral olarak tez işlerine tekrar ulaştırınız şablon ve kılavuz denetiminden sorunsuz çukan tezler  (CİLT) olarak istenir. Teziniz Enstitü yönetim kuruluna alınır. Öğrenci kimliğiniz ve İlişik kesme formu (form 23) imzaları tamamlanarak öğrenci işlerine verilecektir. (Mezun Evraklarını Tez İşlerine Teslim edebilirsiniz.)Kurula alınan tezler için Mezun evrakları  tamamlamak zorunludur.

(Yayın zorunluluğu olan öğrencilerimiz, yayın bilgilerini getirmeleri gerekmektedir.)

(NOT: İmza onay sayfanızı Jürilere imzalattırmadan Enstitümüze format kontrolü yaptırınız).

JÜRİ ÖNCESİ İLK KONTROL:

1-SPRAL TEZ (FORM-28 EKLEYİN)

2-TEZİNİZİN,1-ADET- PDF-CD’Sİ   BOYUTU 40 MB ALTI OLMALIDIR.

3-İNTİHAL RAPORU- BENZERLİK ORANI % 20’NİN ALTINDA OLMALIDIR. (DANIŞMAN HOCANIZDAN İMZALI OLARAK ALINIR). RAPORDAKİ TEZ BAŞLIĞINIZ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ İLE UYUMLU OLMALIDIR. NİHAİ KONTROLU ENSTİTÜMÜZ FORM-21’EKLEYEREK TAMAMLAYACAKTIR.

4-2013-2014 GÜZ DÖNEMİNDEN SONRA KAYIT YAPAN ÖĞRENCİLER İÇİN YAYIN ZORUNLULUĞU VARDIR. EĞER YAYIN BİLDİRİ İSE KONGRE, KONFERANS, SEMPOZYUM KATILIM BELGESİ, KONGRE KİTAPÇIĞININ KAPAK SAYFASI İLE BİLDİRİNİN  YER ALDIĞI SAYFANIN FOTOKOPİLERİ, EĞER YAYIN MAKALE İSE MAKALENİN İLK SAYFASININ FOTOKOPİSİ/COPYRIGHT FORMU ENSTİTÜMÜZE ULAŞTIRILMALIDIR.

BU BELGELER TEZ İŞLERİNE ELDEN TESLİM EDİLİR.

(İlk kontrol sonrası –form 28 –Öğrenci işlerine verilmeli, incelenen Tezinizi teslim Almalısınız.)

SAVUNMA SONRASI SON KONTROL:

1-SPİRAL TEZ  (FORM-28 EKLEYİN), (KONTROLLER SONRASI KILAVUZA UYGUN OLAN TEZLER CİLT  OLARAK İSTENİR) VE  YÖNETİM KURULUNA ALINIR.

(Hatalı tezlerde her bir düzeltme için eski spiral teziniz ve form-28 mutlaka getirilecektir.)

HER BİR KONTROL SÜRESİ 2 GÜNDÜR.

Tez cilt aşamasında istenilen ön-arka kapak görünümleri ve renk oranlarına ulaşmak için tıklayınız.

MEZUN OLABİLMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ EVRAKLARI TEZ İŞLERİNE TESLİM EDİNİZ.

1-3 adet tez veri giriş formu (YÖK sayfasına üyelik yaparak alınır).https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi
2-3 adet tez teslim formu (Form-25,Enstitü sayfası belgeler kısmındadır).
3-2 adet-pdf-formatında (CD) yazım şekli:

isim_soyisim_00000000_tez
 isim_soyisim_00000000_tr_özet
 isim_soyisim_00000000_en_özet

Şeklinde isimlendirilmelidir.

-Bu süreci tamamlayan öğrencilerimizin, İlişik kesme formu imzaları Enstitü görevlilerince tamamlanır. Mernis’ten güncellenir ve sistem üzerine mezuniyetiz işlenir diploma yazışmaları öğrenci işlerinden veya Enstitü sayfası duyurular kısmından takip edilebilir.

İsim_soyisim_00000000_tez

İsim_soyisim_00000000_tr_özet

İsim_soyisim_00000000_en_özet

Şeklinde isimlendirilmelidir. Sıfır alanına YÖK’ten alacağınız form sonrası 8 haneli referans numarası yazılır.