Ön Kayıt (2019-2020 Güz yarıyılı)

ÖN KAYIT İŞLEMLERİ

Ön kayıt işlemleri 17 – 26 Haziran 2019 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacaktır.

 

Adaylar, https://onkayit.gazi.edu.tr/enstitu/ internet adresindeki Yeni Aday Kaydı bağlantısı üzerinden şifre alıp ön kayıt başvuru işlemlerini  yaparlar (“@hotmail.com ” uzantılı e-mail adreslerini kullanmayınız).

Fotoğraf Yükleme

Biyometrik özellikli, 185x185 piksel boyutunda, azami 1 MB boyutunda, Jpg / Jpeg formatında vesikalık fotoğraf yüklenmelidir.

Nüfus Bilgileri

Bilgilerinizin doğruluğu MERNİS bilgi sisteminden kontrol edilir.

İletişim Bilgileri

Açık tebligat adresiniz, telefon numaralarınız ve e-posta adresinizdir.

Lise Bilgileri

Mezun olduğunuz lise bilgileridir, istatistik amaçlı istenmektedir.

Tercih İşlemleri

 - Eğitim bilgileri girilirken, başvuru kriterlerinde bulunduğu halde mezun olunan bölüm/program isminin sistemde bulunmaması durumunda, adaylar ilgili Enstitü ile irtibata geçerek Ön Kayıt Bilgi Sistemine eklenmesini talep edebilirler.

 - Adaylar “ön kayıt onayı” verdikten sonra program değişikliği ya da başka bir düzeltme yapılabilmeleri için 17-26 Haziran 2019 tarihleri arasında ilgili Enstitüye şahsen başvurarak “aday onayı iptali” talep edebilirler.

Eğitim Bilgileri

Adaylar sistem üzerinde YÖKSİS veri tabanından alınan eğitim bilgileri ile işlem yapar.

Eğitim bilgilerinizi, https://www.turkiye.gov.tr/yuksekogretim-mezun-belgesi-sorgulama  web adresinden kontrol ediniz.  

 - Eğitim bilgilerinize ulaşamıyorsanız, sorunun çözümü için mezun olduğunuz/ olabileceğiniz üniversite ile iletişime geçiniz.

 - YÖKSİS veri tabanında bilgileri bulunmayan adaylar internet üzerinden ön kayıt yapamayacaklardır.

 - Yurt dışında bir yükseköğretim kurumundan mezun olan adayların, Enstitüye 900-1700 saatleri içerisinde kesin kayıtta istenilen belgeler ile birlikte şahsen başvuru yapması gerekir (Noter vekâleti ile de başvuru yapabilir).

Sınav Bilgileri

Adaylar ÖSYM veri tabanından alınan ALES bilgileri ile işlem yapabilirler (başvurularda 2014 ALES sonbahar dönemi ve sonraki dönemlerin ALES puanları geçerlidir).

YDS/ e-YDS / YÖKDİL, TIPDİL  Yabancı dil sınav bilgileri sistem üzerinden alınır (Sınav sonucu açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerlidir).

 - ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen diğer yabancı dil sınav sonuçlarının Ön Kayıt Bilgi Sistemine girilebilmesi için T.C. uyruklu olanların ilgili Enstitüye, yabancı uyrukluların Üniversitemiz Eğitim Öğretim ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Yabancı Uyruklu Birimine 900-1700 saatleri arasında kesin kayıtta istenilen belgelerle birlikte, şahsen başvuru yapmaları gerekir (Noter vekâleti ile de başvuru yapılabilir). Yabancı dil sınav sonucu açıklandığı tarihten itibaren 2 yıl geçerlidir.

Kontrol ve Onay İşlemi

Adayların ön kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra, bilgileri tam ve doğru girdiklerine dair Ön Kayıt Bilgi Sistemi üzerinden onay vermeleri gerekir.

 - Adaylar tarafından onay verilmeyen başvurular geçersiz sayılır.

 

Not: Gerçeğe aykırı bilgi ve beyanda bulunanların başvuruları iptal edilir ve haklarında gerekli yasal işlemler başlatılır.

background image