Enstitümüz tarafından “Gazi Siber Güvenlik Zirvesi” düzenlendi
25 Mayıs 2021 | 22:34

 

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından “Gazi Siber Güvenlik Zirvesi” düzenlendi. Zirvenin moderatörlüğünü Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Uğur Gökmen ve Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgi Güvenliği Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Dener yaptı.

Zirvenin ilk açılış konuşmasını Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu yaptı. Siber güvenliğin çok önemli bir konu olduğuna değinen Sağıroğlu, Gazi Üniversitesinin bu konuya çok önem verdiğini söyledi. Üniversitemizde bilgi güvenliğine yönelik Bilgi Güvenliği Mühendisliği Programı gibi birçok program olduğunu söyleyen Dr. Şeref Sağıroğlu, web of since verilerine göre Türkiye’de siber güvenlik konusuna en çok katkı sağlayan üniversite olduğumuzu belirtti. Şeref Sağıroğlu, siber güvenlik alanında nitelikli insan yetiştirmek gerektiğini ve bu konuda da üniversitelere büyük görev düştüğünü ifade etti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır konuşmasına bilgi ve iletişimin günümüzdeki önemine dikkat çekerek başladı. Bilgi ve iletişime yönelik tehditlerin siber saldırılar şeklinde gerçekleştiğinden bahseden Prof. Dr. Ramazan Bayındır, dünyada ve Türkiye’de siber saldırılara karşı kurumların bilgi işlem altyapılarının geliştirilmesinin ve güvenlik önemlerinin alınmasının çok önemli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ramazan Bayındır, üniversitelerin siber güvenlik alanında yapacağı akademik çalışmaların kurumlar ve ülkemiz açısından yararlı olacağını ifade etti.

“Gazi Üniversitesi olarak doktora ve yüksek lisans programları ile siber güvenlik alanındaki ihtiyaçları karşılamayı hedefliyoruz” diyen Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Üniversitemizde Fen Bilimleri Enstitüsü kapsamında faaliyet gösteren Bilgi Güvenliği Mühendisliği Ana Bilim Dalında şu anda 22 doktora, 47 de yüksek lisans öğrencisinin bulunduğu, Ana Bilim Dalından bugüne kadar 1 doktora öğrencisi ile 16 da yüksek lisans öğrencisinin mezun olduğunu anlattı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır’ın konuşmasının ardından programı nedeniyle etkinliğe katılamayan T.C. Cumhurbaşkanlığı, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in bu programla yönelik hazırladığı videonun sunumuna geçildi. Bu programa katılmaktan memnuniyet duyduğunu söyleyen Prof. Dr. İsmail Demir, konuşmasında bilgi güvenliği ve siber güvenlik konularının üzerinde durdu. Siber saldırılara karşı önlemler alınması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. İsmail Demir, savunma sanayii bakımından ülke güvenliğine yönelik yerli ve milli teknolojilerin önemine dikkat çekti.

Açılış konuşmalarının ardından sunumlara geçildi. T.C. Cumhurbaşkanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı Siber Güvenlik ve Bilişim Sistemleri Daire Başkanı Muhammet Sami Ulukavak “Siber Güvenlikte Yerli ve Milli Teknolojilerin Geliştirilmesi”, T.C. Cumhurbaşkanlığı, Dijital Dönüşüm Ofisi Siber Güvenlik Birim Müdürü Salih Talay “Siber Uzayda Sessiz Savaş”, RTÜK, Üst Kurul Üye Danışmanı Mahmut Kalkan “Kamu Kurumlarında Siber Güvenlik”, Blockchain Akademi Kurucusu Devrim Danyal “Blockchain ve Kriptoparalar” ve Picus Security Kurucu Ortağı Dr. Süleyman Özarslan “Saldırganların Yeni Hedefi: Video Konferans Platformları” konulu sunum yaptı.

 

background image